7 Απρ 2009

Επιστολή Διαμαρτυρίας για το Κέντρο Υγείας του Γαλατά

Επιστολή Διαμαρτυρίας προς Υπουργό Υγείας κο Αβραμόπουλο και Διοικητή Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά έστειλε ο Δήμαρχος Μεθάνων για το Κέντρο Υγείας του Γαλατά που εξυπηρετεί όλη την περιφέρεια της Τροιζηνίας και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας
κ. Δ. Αβραμόπουλο
ΚΟΙΝ/ΣΗ: Διοικητή Τζανείου
κ.Μισαηλίδη Γεώργιο

Το Κέντρο Υγείας Γαλατά εξυπηρετεί τους Δήμους Τροιζήνας, Πόρου & Μεθάνων, δηλαδή περίπου 15.000 κατοίκους οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται σε 30.000. Ανήκει οργανικά στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.
Σήμερα το Κ.Υ. Γαλατά είναι υποστελεχωμένο και υπολειτουργεί. Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της Επαρχίας Τροιζηνίας.
Αυτή η απαξίωση του Κ.Υ. Γαλατά οδηγεί τους περισσότερους κατοίκους των Δήμων Τροιζήνας, Πόρου και Μεθάνων στα νοσοκομεία του Πειραιά αλλά και της Αργολίδας ακόμη και για άμεση Ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη.
Τα προβλήματα του Κ.Υ. Γαλατά είναι τα εξής:

Παρότι έχει δέκα (10) οργανικές θέσεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο οι πέντε (5). Η θέση του Παιδιάτρου ο οποίος απεβίωσε δεν έχει ακόμη καλυφθεί.

Υπάρχει υποστελέχωση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Κ.Υ. Γαλατά.
Σας γνωρίζουμε ότι δύο νοσηλεύτριες του Κ.Υ. βρίσκονται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια λόγω κύησης και ότι μία οργανική θέση του Κέντρου Υγείας καταλαμβάνεται αντικανονικά από νοσηλεύτρια που έχει τοποθετηθεί αυθαίρετα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ύδρας.

Έτσι με έλλειμμα τεσσάρων νοσηλευτριών υπάρχει αδυναμία παροχής νοσηλευτικής υπηρεσίας από το Κ.Υ.
Οι επισκέπτες Ιατροί οι οποίοι έρχονταν από το Τζάνειο Νοσοκομείο στο Κ.Υ. παλαιότερα κάθε εβδομάδα και εξυπηρετούσαν τους κατοίκους με ειδικότητες καρδιολόγου, οφθαλμίατρου, ορθοπαιδικού, οδοντίατρου, γυναικολόγου κ.λ.π., σήμερα έρχονται κάθε τρεις και τέσσερις μήνες.

Αυτό έχει σαν συνέπεια την απαξίωση του Κέντρου Υγείας και όσοι από τους κατοίκους της Τροιζηνίας έχουν ανάγκη αυτών των ειδικοτήτων κατά τακτά χρονικά διαστήματα να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη στην Αθήνα και στον Πειραιά με ιδιαίτερη επιβάρυνση για τα οικονομικά των κατοίκων της περιοχής και ιδίως σε μια περίοδο που υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω έλλειψης συγκεκριμένου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού όπως το Ακτινολογικό το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης Τεχνολόγου Ακτινολόγου και το Φυσικοθεραπευτήριο λόγω έλλειψης φυσικοθεραπευτή.

Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μεθάνων

Χρήστος Λ. Πάλλης